divendres, 28 de juny del 2013

CREMA DE CARBASSÓ AMB VIRUTES DE PERNIL I CROSTONS

RECEPTA PER FER AMB LA MAINADA

TEMPORADA DE CARBASSONS... BONÍSSIMS


A partir del mes de juny ja podem començar a trobar carabassons a tots els horts de Catalunya.
És una crema molt fàcil de preparar i també de menjar de gust molt suau, ja que hi barrejarem uns formatgets.
Es pot servir freda o bé calenta, al gust de cadascú. I la podem acompanyar amb el que ens vingui més de gust, en aquest cas amb pernil salat i crostons.

Ingredients:
Carbassó
Formatgets
Sal
Pernil salat
Crostons

Preparació:
 1. Posem aigua en una olla i, mentre s’escalfa, anem rentant i pelant els carbassonsEls més petits de casa poden ajudar-nos a netejar els carbassons.

2. Tallem els carbassons a trossets petits i, quan l’aigua ja bulli, els tirem a l’olla. Hi tirem sal i deixem que bullin uns 20 o 25 minuts. Passat el temps, comprovem amb una forquilla que els trossos de carbassó estiguin ben tous. 

3. De mentres els carbassons estan bullint, la mainada pot començar a tallar el pernil salat en trossets petits. El pernil servirà per acompanyar la crema.

4. Escorrem els carbassonsSi els deixem poc temps a l’escorredor, els trossos quedaran més impregnats d’aigua i la crema ens quedarà més líquida. Si, en canvi, els deixem força estona, el carbassó expulsarà més l’aigua i la crema ens quedarà més espessa.

5. Mentres escorrem els carbassons, els més petits agafaran els formatgets els hi treuran l'envàs i els posaran dins el pot del túrmix.

6. En el pot del túrmix hi afegirem els carbassons i els triturarem.

7. Posarem la crema en un plat i a sobre hi afegirem els crostons i el pernil salat.

Ja tenim la crema feta ... així doncs bon profit!!!

Carbassó verd ecològic
Crema de carbassó verd amb virutes de pernil salat i crostons. Font: Familia Busquets Planella (clients de les cistelles)