dilluns, 12 d’agost del 2013

RECEPTA AMB VERDURES DE TEMPORDA

VERDURES ECOLÒGIQUES I DE PROXIMITAT

MONGETA TENDRA DEL CUC AMB CURRY

CUINA DE TEMPORDA

Aquest any està fent un estiu molt plujós i amb molta humitat ambiental, l'hort va una mica enrere per l'època que som però ja comencem a tenir verdura variada.
Estem arrencant mongeta tendra del cuc, ceba tendra, carabassons verds i blancs, pastanaga, enciam fulla de roure, remolatxa.

Ara us ensenyem una recepta que ens han enviat uns clients, la Maite i en Jaume. Ella gran cuinera i ell gran tastador.

Els INGREDIENTS necessaris per a 3-4 persones:

  • 500 g mongeta tendra del cuc
  • 1 ceba tendra
  • 1/2 cullerada (de cafè) de curri en pols
  • 1/4 de pastilla de brou vegetal
  • 250 g de llet de soja o crema d'arròs o crema de llet
  • 75 g de pernil salat

PROCEDIMENT:

1. Bullir la mongeta tendra del cuc al dente.

2. "Putxar" la ceba tendra a mitges llunes.

3. Desfer el 1/4 de pastilla de brou vegetal amb 2 cullerades soperes d'aigua.

4. Un cop "putxada" la ceba tendra afegir el curri i la pastilla de brou que hem desfet.

5. Afegir-hi la llet de soja o crema d'arròs o crema de llet. I reduir una miqueta.

6. Tirar la mongeta tendra que tenim escorreguda.

7. Enrossir el pernil salat sense oli (així queda ben cruixent).

8. Posar el pernil salat a sobre de les mongetes.

IMATGE:

Mongeta tendra del cuc al curri suau amb encenalls de pernil salat


















Ja ens comentareu el resultat!!!