TIMBAL D'ARROSSOS AMB VERDURES DE TEMPORADA
ARRÒS INTEGRAL ECO, ARRÒS NERONE ECO
ALL, CEBA, PEBROT ITALIÀ, PASTANAGA
Va ser com un experiment, mirar a la nevera, al rebost, a cada racó de la cuina i improvisar. Vaig anar trobant ingredients i anar fent, fins que en va sortir un plat molt gustós.
INGREDIENTS:
Verdures ecològiques: All, ceba, pastanaga, pebrot vermell italià, tomàquet triturat i sofregit.
Arròs ecològic: integral i nerone (negre).
Opcional: Carn o peix. Jo ho vaig fer amb salmó.
Opcional: Formatge ratllat.
PROCEDIMENT:
- Posar a bullir aigua* a una olla, amb oli i sal.
- Quan l'aigua comença a bullir, afegir-hi la barreja d'arrossos.
- Deixar bullir els arrossos 30 minuts a foc lent.
- Passats els 30 mintus, retirar, escórrer i guardar l'arròs.
- Posar oli d'oliva verge extra a una cassoleta i putxar les verdures.
- Un cop putxades, afegir el salmó i rossejar-lo una miqueta.
- Afegir 1 cullerada de tomàquet triturat, prèviament sofregit.
- Afegir-hi l'arròs.
- Afegir aigua fins a cobrir l'arròs i les verdures.
- Deixar-ho bullir a foc lent uns 20-25 minuts.
- Un cop tot bullit, deixar reposar l'arròs 10 minuts i ja es pot servir.
Opcional: Afegir formatge ratllat i posar a gratinar al forn uns 5 minuts.
*Per 1 porció d'arròs = 2 porcions d'aigua.
RESULTAT FINAL:
Timbal d'arrossos |
Timbal d'arrossos gratinats |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada