dijous, 9 de maig de 2013

MIREU LA PLANTADA!!!

IMATGES DE L'ACTIVITAT: LA PLANTADA

El dissabte passat, 4 de maig, el temps va aguantar i vam poder fer la plantada a Sant Miquel de Campmajor.


Els participants van estar molt actius i amb ganes d'aprendre i de plantar el seu propi hort.
L'activitat va ser molt participativa i la durada aproximada de 2h i 30 min.

Ara us aniré explicant com va anar procedint l'activitat i adjuntant imatges de cada moment:Conèixer els elements de l'hort
Aprendre què és el pluviòmetre
1. Primer de tot els hi vam explicar els elements que podien veure a l'hort


- Les portes d'entrada: indiquen allà on comença l'hort i per on s'ha d'entrar.

- El tancat elèctric: per evitar l'entrada dels porcs senglars, ja que estem a prop de zona boscosa, i la presència dels porcs és molt evident.

- El pluviòmetre: que serveix per mesurar l'aigua de pluja

Conèixer els elements de l'hort
I quina concentració...
- Les zones de plantació i passadissos: les estaques i el cordill marquen les zones on es fa la plantació i les zones de passadissos que es poden trepitjar. Així l'hort queda ben organitzat i evitem  aixafar les verdures i hortalisses cultivades.Conèixer la matèria orgànica
2. A continuació els hi vam ensenyar la matèria orgànica que serveix per abonar l'hort. Una matèria orgànica certificada com ecològica i de procedència de fems d'ovella. Els hi vam fer olorar i a veure què els hi recordava la olor.


En agricultura ecològica, és de gran importància l'aportació de matèria orgànica i mantenir un nivell de fertilitat adequat del terreny.

A part, a diferència de l'aportació de fems, és que la matèria orgànica redueix de forma important la germinació de les males herbes, ja que ha passat un procés de tractament a altes temperatures (deshidratació).

3. Seguint una fila índia i de forma ordenada, vam fer una passejada per l'hort i els hi vam fer identificar les verdures plantades. Els enciams són els més coneguts de tots!!!

Identificar les verdures plantades


4. Un dels moments que els hi va agradar als més petits va ser quan els hi vam donar una eina a cada un. Així d'aquesta forma ja podien començar a remenar el terreny.

Ordre i organització a l'hort
Visió general de l'activitat


5. Abans de començar a fer la plantació els hi vam explicar com marcar les zones de plantació. El material necessari és: cordill, estaques de fusta, maceta, cinta mètrica.

Conèixer les mesures
Cinta mètrica: mesura de les zones de plantació
Passant la nyinyola
Passant la ninyola 


6. I ara si, amb les aixades van començar a marcar els forats on plantar el planter. Les mares, pares, àvies, van estar molt actius durant tota l'activitat. Van plantar: carbasses del cacahuet, alberígines, cogombres, enciamscebes de Figueres.

Plantació
Plantació7. Després de plantar ja només quedava la recta final!!!! Amb les regadores van regar les verdures que havien plantat.

8. I endreçar les eines que havien utilitzat!!!