La mongeta del cuc. Origen: Teresa del Daví, St. Llorenç Savall.
Varietat de mata baixa, molt productiva, de tavelles llargues i rodones. Per consum en tendre boníssima. Té unes produccions molt bones i és molt fina de gust.
Sembra: a partir d’abril, a uns 40 cm.
Aquesta tipus de mongeta és una varietat no registrada i per tant, és molt important el seu cultiu i la divulgació per tal de que no es perdi com a recurs fitogenètic, i així fomentar la biodiversitat.
Foto: Mongeta del cuc (Phaesolus vulgaris L.)
Font: Les Refardes.
L'enciam carxofet és un enciam recuperat i aquí en teniu les característiques principals:
Origen: Jacint Carrera, La Pobla de Lillet.
Tipus mantegós, fulles llises i solapades verd clar, mida reduïda. Resistent al fred. Molt saborós.
Sembra: fer planter a la primavera i tardor, per trasplantar a 30cm.
En aquest cas es tracta d'una varietat registrada.
Foto: Enciam carxofet (Latuca sativa L.).
Font: Les Refardes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada