diumenge, 8 de juliol del 2012

MÓN RURAL: HORTA ECOLÒGICA

<data:blog.pageName/> - <data:blog.title/> <data:blog.pageTitle/>

EXPERIÈNCIA A L'HORT: 

CULTIU ALBERGÍNIA BLANCA



L'albergínia blanca que vaig fer a l'hort amb el planter de Les Llacunes (www.lesllacunes.com), comença a donar els seus fruits. 


Floració:


Fa 15 dies aprox. que les plantes d'albergínia van començar a florir. El color de la flor és d'un lila molt clar i tenen una textura semblant a la flor del Cistus sp (molt fràgil). La orientació de les flors és de cap per avall (a la fotografia no s'aprecia ja que la vaig aixecar perquè es pogués apreciar bé la caracterització de la flor).
Les tiges són de coloració verdosa, molt robustes i en la majoria de casos amb la presència de "pèls" molt gruixuts que semblen espines. S'ha d'anar en compte al moment de la recol·lecció ja que aquestes punxen.


La seva ubicació, dins de l'hort, és: plantació en línia recta, al costat d'albergínies "normals". Es pot veure clarament que la mata és molt més baixa que les varietats convencionals.


Fruit:


Pels volts de Sant Joan va aparèixer el primer fruit. Fruit molt curiós per la seva coloració blanca, molt carnós. De dimensions reduïdes ja que de moment es troba en els primers estadis de creixement.


Penjo les fotografies de la flor i el fruit.



Albergínia
Fruit
Floració
Floració

2 comentaris:

Xicuina-Anna ha dit...

Eis! Jo potser d'aquí a uns dies et dic que me n'està sortint una albergínia petita, però encara no pq no n'estic del tot segura! :) avui podaré una mica les tomateres pq em surt flor però no fruit... ja m'estranyava!!

Mariona ha dit...

Anna! No he vist fins avui el comentari!!!
Ja em diràs si tens alberginies! Jo ja n'he provat i són boníssimes!!!!!