diumenge, 20 de maig del 2012

HORT AL BALCÓ



Aquest serà el segon any que he decidit de fer un hort al balcó de casa. L'espai és molt reduït però aprofito els ampits de les finestres i la terrassa per anar omplint amb torratxes i jardineres.


Composició: 11 enciams llargs, 1 alfàbrega de fulla petita, 1 farigola, 1 maduixera silvestre i per decoració un roser vermell (de roses petites).
Aquesta setmana ampliaré amb 4 tomaqueres.


Substrat: Traysubstrat Klassman, de textura molt fina (0-5 mm). La seva composició és la barreja del 50% de turba negra Sphagnum amb el 50% de turba rossa. Aproximadament 15 cm de gruix.


Sistema de reg: a manta.


Orientació: sud (tot el dia tenen sol). Per això molt important de mantenir la humitat del substrat.



EXPERIÈNCIA ANTERIOR:


El primer any que vaig fer l'hort, tenia conreats 9 enciams francesos i 2 tomaqueres.
Durant tot el cultiu el creixement d'aquests va ser molt bo i vaig poder aprofitar tota la collita. En un bon inci vaig aplicar adob orgànic per enriquir la terra.
L'únic entrebanc que em vaig trobar, va ser que els enciams van agafar pugó verd (juny). De seguida vaig aplicar un insecticida biològic a base d'extracte de pelitre a una dosi de 2cc/1 l d'aigua i repetir el tractament als 8 dies.
D'aquesta manera vam poder consumir els enciams sense l'aplicació de cap producte químic.








Així doncs, aconsello a tothom a fer un hort a la terrassa, al balcó...

2 comentaris:

Xicuina-Anna ha dit...

Noieta fa uns dies et vaig deixar un comentari en aquesta entrada però ara veig que no hi surt... no sé si a tu t'ha arribat! Et deia que m'agrada que expliquis el procés del teu hort i que jo potser m'hi torno a animar i així et puc consultar cosetes... Aniré seguint el teu hort urbà!!!

Mariona ha dit...

Doncs a veure si avui puc penjar novetats, perquè la cosa ja ha anat avançant!
I ja t'explicaré les recol·leccions que en vagi fent!