divendres, 28 de juny del 2013

CREMA DE CARBASSÓ AMB VIRUTES DE PERNIL I CROSTONS

RECEPTA PER FER AMB LA MAINADA

TEMPORADA DE CARBASSONS... BONÍSSIMS


A partir del mes de juny ja podem començar a trobar carabassons a tots els horts de Catalunya.
És una crema molt fàcil de preparar i també de menjar de gust molt suau, ja que hi barrejarem uns formatgets.
Es pot servir freda o bé calenta, al gust de cadascú. I la podem acompanyar amb el que ens vingui més de gust, en aquest cas amb pernil salat i crostons.

Ingredients:
Carbassó
Formatgets
Sal
Pernil salat
Crostons

Preparació:
 1. Posem aigua en una olla i, mentre s’escalfa, anem rentant i pelant els carbassonsEls més petits de casa poden ajudar-nos a netejar els carbassons.

2. Tallem els carbassons a trossets petits i, quan l’aigua ja bulli, els tirem a l’olla. Hi tirem sal i deixem que bullin uns 20 o 25 minuts. Passat el temps, comprovem amb una forquilla que els trossos de carbassó estiguin ben tous. 

3. De mentres els carbassons estan bullint, la mainada pot començar a tallar el pernil salat en trossets petits. El pernil servirà per acompanyar la crema.

4. Escorrem els carbassonsSi els deixem poc temps a l’escorredor, els trossos quedaran més impregnats d’aigua i la crema ens quedarà més líquida. Si, en canvi, els deixem força estona, el carbassó expulsarà més l’aigua i la crema ens quedarà més espessa.

5. Mentres escorrem els carbassons, els més petits agafaran els formatgets els hi treuran l'envàs i els posaran dins el pot del túrmix.

6. En el pot del túrmix hi afegirem els carbassons i els triturarem.

7. Posarem la crema en un plat i a sobre hi afegirem els crostons i el pernil salat.

Ja tenim la crema feta ... així doncs bon profit!!!

Carbassó verd ecològic
Crema de carbassó verd amb virutes de pernil salat i crostons. Font: Familia Busquets Planella (clients de les cistelles)



TRUITA D'ENCIAM LLENGUA DE BOU AMB ALL

RECEPTA FÀCIL, RÀPIDA I ORIGINAL

ASSABOREIX L'ENCIAM D'UNA ALTRA MANERA

Una altra forma de menjar-se i aprofitar al màxim l'enciam. A vegades les fulles més verdes de l'enciam les acabem llençant i només ens mengem aquelles fulles més blanques.
La truita és la manera perfecta per aprofitar aquestes fulles.

Ingredients:

- Enciam llengua de bou (o qualsevol altra varietat).
- All (segons el gust de cadascú).
- Ous de gallines de pagès
- Sal

Preparació:
  1. Netegem i triem les fulles de l'enciam llengua de bou.
  2. Posem aigua a bullir i quan arrenqui el bull hi afegim les fulles de l'enciam, i deixar-les bullir uns 4 minuts aproximadament.
  3. Escorrem les fulles de l'enciam amb aigua freda.
  4. Un cop bullit, trossegem les fulles de l'enciam.
  5. Posar oli d'oliva a la paella i fregir all fins que quedi ros.
  6. Afegir les fulles d'enciam trossejades a la paella i salar-ho.
  7. En un plat batem els ous i els afegim a la paella que i haurà l'enciam i l'all.
  8. Farem la truita.
  9. I nyammmm ja estarà a punt per menjar-se-la. Bon profit.

Us adjuntem una fotografia del resultat final:

Enciam llengua de bou
Truita d'enciam. Font: Familia Rovira Tarabal (clients de les nostres cistelles).

diumenge, 16 de juny del 2013

RECUPEREM LLAVORS I GUSTOS

Producció verdura de temporada, ecològica
PRIMERA COMANDA DE VERDURA DE TEMPORDA

Neix pratdesaba.cat. Ens dediquem a produir verdura de temporada amb varietats recuperades i utilitzant mètodes de l'agricultura ecològica.

Busquem llavors dels nostres avis i les fem germinar per tal d'aconseguir aquells gustos que fa anys vam perdre. La importància de la selecció de llavors dels nostres pagesos és la nostra història i ajuda a la conservació de la biodiversitat.

Amb l'arribada de les bones temperatures comencen néixer els primers fruits al camp i també les primeres comandes.

De moment tenim enciams (llengua de bou, del sucre, meravella d'estiu, fulla de roure verd/vermell), remolatxa carabassó verd.

En breu tindrem en actiu la pàgina web: www.pratdesaba.cat.

Esperem que us agradi el nostre projecte i ens pogueu anar seguint!!!

Salut i bons aliments,